top of page
Sport Massage

Sportmassage bevordert het herstel en is met name zinvol voor atleten die (bijna) dagelijks trainen. Het moet gezien worden

als een aanvulling op de cooling-down en andere herstel maatregelen.

SPORTMANIPULATIE

Dit is de nieuwste ontwikkeling in de sportverzorging in Nederland.

Deze manuele vorm van behandelen komt uit de chiropractie. Als sportmanipulator mag ik gezonde mensen van 10 -60 jaar behandelen. In zo'n behandeling kijk ik met name naar beenlengte verschil en voer ik hierin een behandeling uit die van voet tot kruin in buiklig en in ruglig uitgevoerd wordt. Ik bekijk en behandel benen, bekken, rug en armen en je zult , indien er beklemmingen zijn, gelijk merken dat alles losser aanvoelt.

Na deze routine kun je ervoor kiezen om een massage te ondergaan wat eigenlijk de ideale combinatie is.

Ontspannings massage

De massage stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af, ontspant de spieren, maakt pezen, gewrichten en de spieren soepeler en verbetert de stofwisseling van de spieren. Door de ontspanning van het lichaam kunnen ook allerlei gevolgen van stress ( bijv. chronische vermoeidheid, stijve rug en nek, spanningshoofdpijn, slaapproblemen) worden verzacht. Een ontspanningsmassage kan zowel geestelijk als lichamelijk preventief werken voor het behoud van een goede gezondheid.

Triggerpoint Massage

Door triggerpoint massage wordt de normale situatie in de spier hersteld. De behandeling bestaat uit het uitoefenen van druk op de triggerpoints. De druk wordt aangehouden tot de pijn of gevoeligheid grotendeels weg is. Dit komt omdat de spier ontspant. De triggerpoint massage zorgt ervoor dat de pijn verminderd of zelfs verdwijnt.

Stoel massage 

Deze massage wordt gegeven in een speciaal ontwikkelde ergonomische stoel. Er wordt geen olie gebruikt en je kunt bij deze massagevorm je dkleding aanhouden. Tijdens deze massage worden nek, schouders, rug, armen, handen, heupen en hoofd behandeld. Stoelmassage bevordert de bloedcirculatie zodat afvalstoffen efficiënter uit de spieren worden afgevoerd waardoor spanning en stijfheid in de spieren afneemt. Stoelmassage is tevens een preventieve vorm van massage die bijvoorbeeld vastzittende schouders, stijve nek en hoofdpijn kan helpen voorkomen. Door regelmatige behandeling worden stress en vermoeidheid verminderd.

hotstone massage 

Bij een Hot stone massage maak ik eerst contact met mijn handen zodat ik weet waar blokkades, spierknopen, verklevingen etc. zich bevinden. Daarna werk ik met de Hot stones(tuusen de 40 en 50 graden). De lymfen worden zo veel beter tot afvoer aangezet waardoor je een natuurlijke en veel betere aanmaak van nieuwe cellen krijgt.

medical taping

Kinesio Taping heeft een stabiliserend  effect op gewrichten, stimuleert spierfuncties en de bloed- en lymfecirculatie. De methode biedt verlichting bij spier en gewrichtsklachten, lymfoedeem en instabiliteits problemen. De speciale elastische tape wordt als het ware als “een tweede huid” aangebracht. De tape biedt steun, maar heeft als groot bijkomend voordeel dat ze een voortdurende massagebeweging  op lymfen nivo geeft en de bewegingsvrijheid niet belemmert. De gewrichten en spieren blijven mobiel.

Dorn Therapie 

​Een therapie die wordt ingezet bij beenlengteverschil en aandoeningen aan de ruggenwervel. Door een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling wordt het beenlengteverschil verminderd, waardoor bekkenscheefstand afneemt en de wervelkolom zich vrijer kan bewegen.

bottom of page